For din, vores og miljøets skyld

Miljøvenligt modulbyggeri

Miljøvenligt modulbyggeri

Grønt byggeri kommer ikke af sig selv – det kræver en indsats.

Modulbyggeri har flere gevinster, når der skal bygges grønt og det er derfor værd at overveje om dit næste byggeri skal være med bæredygtige moduler, der ud over at anvende nogle gode materialer også sparer miljøet for CO2 udslip.

Materialer

Når vi producerer moduler træffer vi mange valg om de materialer vi anvender. Vi anvender klimavenlige materialer, da vi som virksomhed gerne vil gå foran og sikre en mere bæredygtig fremtid.

Vi bygger i træ

Et af naturens mest bæredygtige byggematerialer er træ og det har vi valgt at bruge som primært byggemateriale.

Beregninger viser, at skifter du 1 m3 beton/mursten ud med 1 m3 træ, så har du sparet naturen for 1 ton CO2 og tæller du produktionen med, så sparer du endnu 1 ton CO2 – og det giver mening for os.

Facader

Vores facader er fremstillet af det naturlige og bæredygtige materiale basalt, som er en let tilgængelig vulkansk klippeart. Facadepladerne har både miljøvaredeklaration og miljøprofilgodkendelser fra Building Research Establishment.

Lofter

De akustiklofter vi anvender i vores moduler er ligeledes produceret med miljøet og bæredygtighed for øje helt fra udvindingsstadiet til panelerne er udtjente. Produktet er certificeret på sølvniveau i Cradle to CradleTM.

Gulve

Vi tilbyder gulve fremstillet af ca. 90% genbrugsmaterialer og naturlige fyldstoffer. Gulvet er baseret på biopolyuretan, som er utroligt slidstærkt og modstandsdygtigt. I modsætning til traditionel polyuretan er biopolyuretan primært baseret på raps- og ricinusolie, og dermed er det et af markedets mest økologiske gulvbelægninger.

Ventilation

Vi anvender intelligent ventilering i vores moduler, så du kan spare på strømmen. Ventilationssystemet kan tilpasse sig mængden af personer i lokalet og andelen af fugt og skabe luftgennemstrømning i forhold til det og det kan give en besparelse på ca. 85% af elforbruget.

Med hjælp fra et intelligent styresystem tilpasser ventileringen sig konstant person- og fugtbelastningen i rummet.

Fakta
Hver gang vi bygger et modul fra vores nyeste produktserie, så bruger vi mere end 7 m3 træ – det betyder, at vi sparer miljøet for mere end 14 tons CO2 pr. modul, der bliver stillet op i forhold til en tilsvarende bygning i beton/mursten.

Genanvendelighed

Moduler og pavilloner kan flyttes rundt til hvor behovet er – der er således ikke grund til at bygge nyt. Når vores moduler kommer retur lejer vi dem ud igen og når de er udtjent, så kan op til 80 % genanvendes på anden vis.